Последни написи Blog

Патриотски“ говор на омраза: омраза кон невладини организации и активисти (2)

Од медиумско-партиската пропагандна хајка против „соросоидите“ можеме да извлечеме мноштво примери за „патриотски“ говор кој има намера да поттикне омраза кон невладини организации и активисти кои отворено ги критикуваат властите....

„Патриотски“ говор на омраза: омраза кон внатрешните „непријатели“ (1)

Пишува: Жарко Трајаноски, магистер по човекови права   „Исклучително важно е медиумите да внимаваат да не бидат извори на говор на омраза и да водат сметка да не придонесат за негово понатамошно...

Изработка на графити против говорот на омраза – настан во организација на “Лозари-Исток” и “Проект-ЕУ”

Графитите ги изработи кавадарчанецот Блаже Атанасков препознатлив како “Tanpa Nama” Продолжува соработката помеѓу навивачката група „Лозари“ и здружението на граѓани „Проект Еу“ од Кавадарци. Саботната активност се состоеше од пешачење...

Насилството е пораз за твојот тим

Насилството е пораз за твојот тим

Насилството е пораз за твојот тим, е кампањата против насилство и говор на омраза во спортот, спроведена од Мисијата на ОБСЕ во Македонија и Агенцијата за млади и спорт. Флаерите...

Рецензија: Случај „Монструм“: „Пукаме на Величетврток за да ви биде крвав Велигден“

Текстот што го рецензираме е уште еден од оние кои си го обезбеди своето место на новинарскиот „ѕид на срамот“. Од неколку причини. Како прво, насловот на текстот е  крајно...