Последни написи Blog

Поддршка за образование за човекови права за деца и млади

Секторот за млади на Советот на Европа ги повикува сите заинтересирани за учество во обуки кои ќе се одржат во 2015 година. Рок за пријавување: 24 февруари 2015 година Отворен за: Организации способни за споделување...

„Безомразно“ лого

Став на Безомразно за билбордот: „Стоп за српската асимилација на македонската нација”

Деновиве во центарот на Скопје осамна билборд со натпис „Стоп за српската асимилација на македонската нација”, кој предизвика бројни реакции и дискусии на социјалните мрежи и во медиумите. Нарачател на...

Промовиран прирачникот – ОБЕЛЕЖУВАЧИ: Борба против говорот на омраза на интернет преку едукација за човековите права

Овој прирачник е изработен со цел да го поддржи Движењето против говорот на омраза, кое всушност претставува младинска кампања на Советот на Европа против говорот на омраза на интернет. Прирачникот ќе биде корисен...

ОБЕЛЕЖУВАЧИ: Борба против говорот на омраза на интернет преку едукација за човековите права

Овој прирачник е изработен со цел да го поддржи Движењето против говорот на омраза, кое всушност претставува младинска кампања на Советот на Европа против говорот на омраза на интернет. Прирачникот...

„Безомразно“ лого

Повик за пишување на Интернет содржини по повод „Европскиот ден на безбеден Интернет“

„Движењето против говорот на омраза“ на Советот на Европа, по повод „Европскиот ден на безбеден Интернет“, ги повикува националните координатори на кампањата, како и сите заинтересирани партнери и активисти да...

Анкета за однесување на интернет

Метаморфозис, Фондација за интернет и општество, спроведува истражување за навиките и ставовите на корисниците на интернет во Република Македонија. Податоците добиени од ова истражување ќе ни помогнат за добивање на...