Category: Упатства

„Безомразно“ лого

Пријавете говор на омраза преку www.bezomrazno.mk

Како да пријавите говор на омраза преку www.bezomrazno.mk? Испрати линк, скриншот, фотографија или било кој друг од следниве формати на содржини (doc/pdf/docx/txt/jpg/gif/jpeg/png, најмногу до 20 МБ), кој ја содржи или посочува...

Пријавете говор на омраза преку www.govornaomraza.mk

Како да пријавите говор на омраза на www.govornaomraza.mk? На корисниците на платформата им се овозможува да препознаат говор на омраза преку примерите достапни на табот ПРЕПОЗНАЈ ГОВОР НА ОМРАЗА, како и...

Како да пријавите говор на омраза на Youtube?

Во најширока смисла, говорот на омраза се употребува за сите форми на изразување што шират, поттикнуваат, промовираат или оправдуваат омраза заснована на нетолеранција, врз која и да е дискриминаторска основа....

Како да поднесете кривична пријава до основното јавно обвинителство?

За кривичното дело говор на омраза, можете да поднесете кривична пријава во писмена форма до основното јавно обвинителство, кое треба да го истражи случајот и да одлучи дали ќе поведе...

Како да пријавите говор на омраза на Твитер?

Говорот на омраза е пристрасен, непријателски, злонамерен говор насочен кон еден човек или група луѓе поради некои карактеристики кои ги немаат или кои им се припишуваат дека ги имаат. Говорот...