Последни написи Blog

ЗНМ: 2009.11.03 – Одговор на претставка на ХОПС за напис во Вечер

ЗНМ: 2009.11.03 – Одговор на претставка на ХОПС за напис во Вечер

Вторник, 03 Ноември 2009 Советот на честа ја разгледа преставката од здружението на граѓани „ХОПС“ за написот на весникот „Вечер“ објавен на 31.10.2009 година со наслов „За пропедерските изјави Владе...

ЗНМ: 2009.03.31 – Реакција на емисијата „Јади бурек“

ЗНМ: 2009.03.31 – Реакција на емисијата „Јади бурек“

Вторник, 31 Март 2009 Советот на честа при Здружението на новинарите на Македонија најостро го осудува говорот на омразата на новинарот Драган Павловиќ – Латас во емисијата „Јади бурек“ емитувана...

Пратениците не одговараат за дискриминација

По повод говорот на омраза од страна на пратеникот Драгиша Милетиќ од Српска напредна странка во Македонија на 72-та седница на Собранието на Република Македонија, Женска Алијанса поднесе претставка за...

ЗНМ: 2007.06.11 – Емисија за Мијаците на МТВ

ЗНМ: 2007.06.11 – Емисија за Мијаците на МТВ

Понеделник, 11 Јуни 2007 Советот на честа при Здружението на новинарите на Македонија, на состанокот одржан на 11.06.2007 расправаше за содржината на емисијата под наслов “Мијаците“ емитувана на 5 јуни...

Медиумите за пресудите на Европскиот суд за човекови права

Пишува проф. д-р Мирјана Најчевска, експерт за човекови права Една од улогите на медиумите во развиените демократски држави е да бидат контролори на власта од аспект на почитувањето и заштитата...