Насилството е пораз за твојот тим

Насилството е пораз за твојот тим, е кампањата против насилство и говор на омраза во спортот, спроведена од Мисијата на ОБСЕ во Македонија и Агенцијата за млади и спорт. Флаерите од кампањата кои се на македонски, албански и англиски јазик ги информираат граѓаните за она што  е насилство на спортскиот терен и како истото се санкционира во Р.М. според Кривичниот законик и Законот за спречување на насилство и недостојно однесување на спортски натпревари.

nasilstvoto e poraznasilstvoto e poraz en

nasilstvoto e poraz mk

You may also like...