Последни написи

Говорот на омраза е кривично дело во Република Македонија

Од февруари 2014 во Република Македонија стапија во сила нови законски одредби кои забрануваат и казнуваат говор на омраза и ширење на материјали преку интернет кои промовираат или поттикнуваат омраза,...

Анализа на механизмите за спречување и заштита од дискриминација во Македонија

Анализата за механизмите за заштита од дискриминација во Р. Македонија е резултат на соработката меѓу МЗМП и Центарот за правни истражувања и анализи (ЦПИА), а има за цел да ја...

Промовирана Декларација за осуда на говорот на омраза и дискриминаторски говор

Денеска беше промовирана Декларацијата за осуда на говорот на омраза и дискриминаторскиот говор кон жените, лезбијките, геј мажите, бисексуалците, трансродовите лица и маргинализираните заедници во текот на изборната кампања  поддржана...

Да се објави или не?

Многу е важно да се препознаваат вестите што имаат потенцијал да генерираат општествено неприфатливо поведение, да се анализираат нивните атрибути и внимателно да се донесуваат добри уреднички одлуки.    Пишува: Биљана...

Како да се пренесат зборови на политичар кога во нив има елементи на говор на омраза

Најопасно е преку медиумите да се  шират омразата и предрасудите, бидејќи тоа најчесто завршува со насилство. Медиумите што шират и пренесуваат говор на омраза, се соучесници во можните злосторства што произлегуваат...

adidas eqt support adv core black turbo red adidas eqt support adv primeknit core black turbo red adidas eqt support adv core black turbo red adidas eqt support adv turbo pink adidas eqt support adv turbo pink available now adidas eqt support adv turbo pink adidas eqt support adv turbo pink adidas eqt turbo red 2017 release date adidas eqt spring 2017 collection adidas eqt adidas eqt support adv adidas eqt turbo red collection black adidas originals eqt support adv adidas eqt adv support adidas eqt support adidas eqt support adv black turbo red adidas eqt support adv blackturbo red adidas eqt support adv turbo red adidas eqt support adv core blackturbo red white mountaineering x adidas eqt 93 17 boost drops march
adidas Ultra Boost Uncaged Triple Black adidas Ultra Boost Uncaged Solar Red adidas Ultra Boost Uncaged Tech Earth adidas Ultra Boost Uncaged Navy adidas Ultra Boost Uncaged Collection adidas Ultra Boost Uncaged Black/Grey Adidas Ultra Boost Uncaged Core Black Adidas Ultra Boost Uncaged Solid Grey Adidas Ultra Boost Uncaged W Shock Red Ultra Boost Uncaged adidas Ultra Boost Uncaged adidas Ultra Boost Uncaged Scarlet Red adidas Ultra Boost Uncaged Solar Red-Black adidas Ultra Boost Uncaged Grey-Clear adidas Ultra Boost Uncaged Black-White adidas Ultra Boost Uncaged Ray Red adidas Ultra Boost Uncaged Shock Red-Ray Pink adidas Ultra Boost Uncaged Clear Grey adidas Ultra Boost Uncaged Solid Grey-Black-White UltraBoost