Category: Случаи

Не сакам да сум „еден од добрите„!

Учев во едно скопско основно училиште, навистина преубаво однадвор. Отсекогаш сум го сакал училиштето и образованието генерално ме поттикнуваше да го канализирам она што го чувствував длабоко во себе. И...

Користењето на терминот „соросоиди“ е дискриминација

Терминот „соросоиди“ очигледно се употребува за да се етикетира, дискредитира и да омаловажи одредена група луѓе.   Пишува: Проф. д-р Мирјана Најчевска, експерт за човекови права Во одделен број медиуми во...

Прикриен поттик на насилство за реална закана

Иако Неделковски не повикал децидно на физичка пресметка или ликвидација на Поповиќ, тој сепак отворено повикува на некаков облик негативна интеракција со него, а токму така бил разбран и од...

Поттикнување агресивна војна преку национална телевизија

Пример на промовирање став дека меѓуетничка војна е „решение“ за проблемите на Македонија преку емисија на национална телевизија: „Ова ти е бе, ова ти е монструозен… Ова со идентитетот не...

ЗНМ: Реакција за анкетата на Вест и Вечер

ЗНМ: Реакција за анкетата на Вест и Вечер

Објавено во петок, 1. февруари 2013 – 16:51 Здружението на новинари на Македонија е разочарано од злоупотребата на медиумите од дневните весници Вест и Вечер за дискредитација на новинарите по...