Пријавете говор на омраза преку www.bezomrazno.mk

Како да пријавите говор на омраза преку www.bezomrazno.mk?

Испрати линк, скриншот, фотографија или било кој друг од следниве формати на содржини (doc/pdf/docx/txt/jpg/gif/jpeg/png, најмногу до 20 МБ), кој ја содржи или посочува проблематичната содржина. Формуларот односно линкот до онлајн формуларот преку кој можеш да ја пријавиш проблематичната содржина ќе го видиш веднаш под овој текст. Тој е едноставен и лесен за користење, и воопшто не одзема време.

Цел на „Безомразно“ не е да поттикне омраза кон оние што мразат, туку да придонесе кон создавање на свесност за пристојна јавна дебата, во која говорот на омраза ќе се смета за непримерен и неприфатлив.

Онлајн формуларот за пријавување на говор на омраза можете да го најдете тука.

You may also like...