Последни написи Blog

Град Скопје спонзорира настани што промовираат хомофобија

Постерот за најава на „Мото-фестивал 2015“, чиј официјален и главен покровител е Град Скопје, повторно го содржи хомофобичниот симбол – знак од двајца мажи во сексуална поза пречкртан со црвено – како...

Хомофобија и Град Скопје – три години заедно на фестивалски постер од Ноќни Волци

Градот Скопје веќе трета година по ред поддржува фестивал кој на својот промотивен материјал шири хомофобија преку поставување на знак- забрането за хомосексуалци, реагираат здруженијата за човекови права. Оттаму посочуваат дека...

Реакција за Град Скопје

Почитувани, Коалицијата СЕКСУАЛНИ И ЗДРАВСТВЕНИ ПРАВА НА МАРГИНАЛИЗИРАНИТЕ ЗАЕДНИЦИ најостро го осудува тенденциозното ширење на говор на омраза, хомофобија и дискриминација од страна на организаторите на МОТО ФЕСТИВАЛ и Градот...

Мултикултура организира „Ден на различности“

Здружението Мултикултура, организира недела на различности од 6-8 Мај, во Тетово, Гостивар, Штип и Кочани. „Ден на различности“ е традиционален настан (организиран секоја година), а кој ги промовира заедничките вредности што сите...

Алармантна е состојбата со слободата на изразување во Македонија

Секој што има критичко мислење кон оваа власт е нападнат без оглед дали станува збор за медиумска хајка или физички напади кон неистомисленици. Цензурата во медиумите царува. Во исто време, новинари...