Мултикултура организира „Ден на различности“

Здружението Мултикултура, организира недела на различности од 6-8 Мај, во Тетово, Гостивар, Штип и Кочани. „Ден на различности“ е традиционален настан (организиран секоја година), а кој ги промовира заедничките вредности што сите ние ги имаме, без оглед на социјалните, политичките или етничките разлики.

Настаните ќе се одвиваат согласно наредниот редослед:

– 6 Мај – Ден на различности

Место: ReMall – Тетово

Време: 12:00 – 14:00

– 7 Мај – Ден на различности – Гостивар

Место: Дневен центар, Гостивар

Време: 11:00 – 13:00

– 8 Мај – Посета на културни споменици & рекреација

Место: Штип и Кочани

Време: 07:00 – 19:00

 

You may also like...