Последни написи Blog

„Безомразно“ лого

Најава: Завршен настан од проектот „Справување со говорот на омраза во јавниот дискурс во Македонија“

Македонскиот институт за медиуми и тимот на „Безомразно.мк“, организираат завршен настан од проектот „Справување со говорот на омраза во јавниот дискурс во Македонија“, на 30 март 2015 година (понеделник), во клуб-ресторанот...

Мисијата на ОБСЕ во Скопје организираше тркалезни маси на тема слободата на изразување и говорот на омраза

На 10 и 11 март , Мисијата на ОБСЕ во Скопје и Младинскиот образовен форум, заеднички беа домаќини на првите две тркалезни маси во Скопје и Кичево на тема: Слобода на...

Наставнички пленум: Учениците се мета на говор на омраза

Наставничкиот пленум со згрозеност и индигнација остро реагира по основ на ваквото грубо кршење на правата на слободно изразување на учениците, се вели во реакцијата на Наставничкиот пленум откако вчера во...

ОБСЕ одбива контакт со медиуми кои емитуваат изјави на Миленко Неделковски

Мисијата на ОБСЕ изразува сериозна загриженост за говорот на омраза кој е користен од страна на контроверзниот новинар Миленко Неделковски. Во реакцијата на Мисијата на ОБСЕ, која беше дистрибуирана до медиумите од страна на...

Македонска НВО ја разви првата апликација за Aндроид и iOS за борба против говор на омраза

Фондацијата Метаморфозис од Македонија ја разви првата мобилна апликација – апликација против говорот на омраза, со цел да ги донесе информациите од оваа област до врвовите на прстите на корисниците...