Последни написи Blog

НВО: Говор на омраза наместо слобода на изразување

Наместо слобода на изразување, во Македонија постои говор на омраза, велат од невладините организации, кои денеска во Тетово учествуваа на дебатата под наслов „Слободата на говорот“. Навредите и клеветите што ги...

(Фото: www.facebook.com/jankuloskagordana)

Човечиња, Индијанци, Шиптари, Цигани, жути, магариња… Политичари или кочијаши?

  Човечиња, Цигани, ватерполисти, Шиптари, Индијанци, жути, фараони, Египќани… Изразите што ги употребуваат политичарите во аудиоснимките што ги објавува лидерот на СДСМ, Зоран Заев, се јасен приказ на оние кои ги користат и...

Реакција од НВО на Балканските Египќани

Невладините организации кои се грижат за заштита на идентитетот , човечките и малцинските права на заедницата на Балканските Египќани во Македонија, не се изненадени но се згрозени од лицемерието и...

Напис како трансмитер на говор на омраза

  [Рецензија: Пандов: Македонија е нападната од домашни шпиуни и предавници]   Овој текст има проблем со лошо пренесена изјава на соговорникот кој отворено повикува на мобилизација, ликвидација и притоа...

Смртта ги потисна „Шу праиш“ и „Ало началниче“ на ѕидовите

По графитите „Шу праиш“, „Здраво Горде“ и „Ало началниче“, инспирирани од прислушуваните разговори, почнаа да се појавува и серија со националистичка содржина и јасен говор на омраза. Кај голем дел од графитите...