Последни написи Blog

Работилница: „Правни механизми и механизми на граѓанското општество за справување со говор на омраза“

Мисијата на ОБСЕ во соработка со Академијата за судии и јавни обвинители „Павел Шател“ организира работилница на тема „Правни механизми и механизми на граѓанското општество за справување со говор на...

„Безомразно“ лого

Пријавете говор на омраза преку www.bezomrazno.mk

Како да пријавите говор на омраза преку www.bezomrazno.mk? Испрати линк, скриншот, фотографија или било кој друг од следниве формати на содржини (doc/pdf/docx/txt/jpg/gif/jpeg/png, најмногу до 20 МБ), кој ја содржи или посочува...

Пријавете говор на омраза преку www.govornaomraza.mk

Како да пријавите говор на омраза на www.govornaomraza.mk? На корисниците на платформата им се овозможува да препознаат говор на омраза преку примерите достапни на табот ПРЕПОЗНАЈ ГОВОР НА ОМРАЗА, како и...

Десетта јубилејна е-Општество: Човекови права на интернет

На 11 декември, оваа година, ќе се одржи меѓународната конференција е-Општество во организација на фондацијата Метаморфозис. Ова е десетта јубилејна конференција е-Општество, а овојпат ќе биде на тема: Човекови права...

Покана за првата изложба со наслов „ЛГБТ Права = Човекови права“

Здружението “ЛГБТ Јунајтед” Тетово, ве поканува на отварањето на првата изложба со наслов “ЛГБТ ПРАВА= ЧОВЕКОВИ ПРАВА” по повод одбележување на 10 Декември, Меѓународниот Ден на Човековите Права. Преку фотографиите...