Author: Ф С

Пратениците не одговараат за дискриминација

По повод говорот на омраза од страна на пратеникот Драгиша Милетиќ од Српска напредна странка во Македонија на 72-та седница на Собранието на Република Македонија, Женска Алијанса поднесе претставка за...

ЗНМ: 2007.06.11 – Емисија за Мијаците на МТВ

ЗНМ: 2007.06.11 – Емисија за Мијаците на МТВ

Понеделник, 11 Јуни 2007 Советот на честа при Здружението на новинарите на Македонија, на состанокот одржан на 11.06.2007 расправаше за содржината на емисијата под наслов “Мијаците“ емитувана на 5 јуни...

Медиумите за пресудите на Европскиот суд за човекови права

Пишува проф. д-р Мирјана Најчевска, експерт за човекови права Една од улогите на медиумите во развиените демократски држави е да бидат контролори на власта од аспект на почитувањето и заштитата...

Роберто Беличанец

Роберто Беличанец: Говорот на омраза не е говор

Медиумскиот експерт Роберто Беличанец во рамки на конференцијата Ингејџ (Engage) на 25.02.2012 година одржа презентација во која ги објасни основните поими поврзани со говорот на омраза. Објаснувајќи ги основните поими...