Author: Ф С

ЗНМ: Реакција за анкетата на Вест и Вечер

ЗНМ: Реакција за анкетата на Вест и Вечер

Објавено во петок, 1. февруари 2013 – 16:51 Здружението на новинари на Македонија е разочарано од злоупотребата на медиумите од дневните весници Вест и Вечер за дискредитација на новинарите по...

Реакција за инцидентот на македонските новинари во Брисел

Реакција за инцидентот на македонските новинари во Брисел

Објавено во Среда, 21. Септември 2011 – 20:43 Здружението на новинарите на Македонија се оградува и го осудува однесувањето на новинарите кои вчера во Брисел на панел-дискусија за состојбите во...

ЗНМ: 2009.12.18 – Реакција на објавување списоци на „предавници“

ЗНМ: 2009.12.18 – Реакција на објавување списоци на „предавници“

Петок, 18 декември 2009 – Советот на честа при ЗНМ застанува во одбрана на новинарската професија и најостро ја осудува се позачестената пракса на неаргументирано етикетирање на новинари како „предавници“...

ЗНМ: 2009.11.03 – Одговор на претставка на ХОПС за напис во Вечер

ЗНМ: 2009.11.03 – Одговор на претставка на ХОПС за напис во Вечер

Вторник, 03 Ноември 2009 Советот на честа ја разгледа преставката од здружението на граѓани „ХОПС“ за написот на весникот „Вечер“ објавен на 31.10.2009 година со наслов „За пропедерските изјави Владе...

ЗНМ: 2009.03.31 – Реакција на емисијата „Јади бурек“

ЗНМ: 2009.03.31 – Реакција на емисијата „Јади бурек“

Вторник, 31 Март 2009 Советот на честа при Здружението на новинарите на Македонија најостро го осудува говорот на омразата на новинарот Драган Павловиќ – Латас во емисијата „Јади бурек“ емитувана...