Category: Активности

Национална конференција за промовирање на активностите против говор на омраза

Национална конференција за промовирање на активностите против говор на омраза ќе се одржи во петок (30.05.2014) во хотелот ТЦЦ Гранд Плаза. Настанот е организиран од Националниот комитет против говор на...

Изгласани победниците на конкурсот за графички решенија против говор на омраза на Интернет

Жирито и публиката ги изгласаа победниците на конкурсот за избор на графички решенија против говор на омраза на Интернет кој што траеше во периодот од 11 до 17 март. Графичките...

Започна изборот за графички решенија против говор на омраза на Интернет

Започна изборот на графички решенија (илустрации) со кои сликовито ќе се претстават формите против говор на омраза на Интернет. Илустрациите кои се во рамките на иницијативата против говор на омраза...

Повик за учество на обука „Борба против говор на омраза на Интернет“

Фондацијата Метаморфозис објавува отворен повик за пријавување на учесници на обукa  против говор на омраза на Интернет, која ќе се одржи ќе се одржи во четврток, 27 февруари 2014 година...

Награден конкурс за графички решенија за пораки против говорoт на омраза на Интернет

Метаморфозис, фондација за Интернет и општество распишува конкурс за графички решенија (илустрации) со кои сликовито ќе се претстават формите против говор на омраза на Интернет, со цел да се маркираат...