Промовиран прирачникот – ОБЕЛЕЖУВАЧИ: Борба против говорот на омраза на интернет преку едукација за човековите права

Овој прирачник е изработен со цел да го поддржи Движењето против говорот на омраза, кое всушност претставува младинска кампања на Советот на Европа против говорот на омраза на интернет. Obelezuvaci
Прирачникот ќе биде корисен за едукатори кои работат на надминување на овој проблем во рамките на формалниот образовен систем но и надвор од него.

Прирачникот е наменет за работа со млади на возраст од 13 до 18 години, но активностите може да се прилагодат и на други возрасни категории и други профили на ученици.

Преземете го прирачникот (.pdf)

 

 

You may also like...