Мобилната апликација против говор на омраза промовирана на радио Скопје

На 07 април, тимот на Не мрази на интернет, телефонски се вклучи во живо на радио емисијата „Во живо и гласно 2141“, од 11:00 до 12:00 часот. Слушнете ги најновите информации за мобилната апликација против говор на омраза како и за најновите активности на Фондацијата Метаморфозис во борбата против говорот на омраза на следната аудио снимка.

Апликацијата “Не мрази”, која e прва апликација од тој вид за паметни мобилни телефони во светот, е достапна за бесплатно преземање за корисниците на најпопуларните оперативни системи Андроид преку Гугл Плеј (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.edumetamorphosis.nemrazi ) и иОС (iOS), односно корисниците на Ајфон и Ајпад преку Епл Стор (https://itunes.apple.com/us/app/ne-mrazi/id948280311?mt=8).

Повеќе информации за апликацијата и можност за инсталирање се достапни преку nemrazi.mk/app.

You may also like...