Платформата против говор на омраза одржа отворен едукативен настан во Тетово

На 15.07.2016, Платформата против говор на омраза одржа инфромативно- едукативен настан во Тетово, во соработка со локалната организација Мултикултура.

13709650_10209934798156377_2049683116_o

На настанот беа поканети и присуствуваа млади односно средношколци и студенти, кои го изразија својот интерес и мислења  за говорот на омраза.

13720492_10209934792676240_406377304_o

Говорниците беа претставници на организациите од Платформата против говор на омраза, кои покрај за препознавањето на говор на омраза и поврзани концепти, зборуваа и за индивидуалните активности на организациите.

20160715_154637

Настанот беше проследен со краток коктел.

You may also like...