Author: А С

Дали сопствениците на медиуми се одговорни за говор на омраза?

Дали сопствениците на медиуми можат да бидат осудени и казнети заради говор на омраза во нивните медиуми? Одговорот на ова прашање е потврден, ако ги имаме предвид пресудите на Европскиот...

Мед и крв во 21 век: балканските искуства со говор на омраза и дела од омраза, и слободата на говор

Почитувани, Центарот за јакнење на ЛГБТИ заедницата во Македонија Ве поканува на дискусијата „Мед и крв во 21 век: балканските искуства со говор на омраза и дела од омраза, и слободата...

„Безомразно“ лого

Пријавете говор на омраза преку www.bezomrazno.mk

Како да пријавите говор на омраза преку www.bezomrazno.mk? Испрати линк, скриншот, фотографија или било кој друг од следниве формати на содржини (doc/pdf/docx/txt/jpg/gif/jpeg/png, најмногу до 20 МБ), кој ја содржи или посочува...

Пријавете говор на омраза преку www.govornaomraza.mk

Како да пријавите говор на омраза на www.govornaomraza.mk? На корисниците на платформата им се овозможува да препознаат говор на омраза преку примерите достапни на табот ПРЕПОЗНАЈ ГОВОР НА ОМРАЗА, како и...

Десетта јубилејна е-Општество: Човекови права на интернет

На 11 декември, оваа година, ќе се одржи меѓународната конференција е-Општество во организација на фондацијата Метаморфозис. Ова е десетта јубилејна конференција е-Општество, а овојпат ќе биде на тема: Човекови права...