Tifozët gjermanë të futbollit flasin kundër racizmit, homofobisë dhe nazizmit

Tifozët e ekipeve të futbollit gjermanë shpesh deklarojnë publikisht për nazizmin, racizmin dhe homofobinë.

Tifozët e Borusia Dortmundit u bënë të famshëm në gjithë botën falë porosive të cilat i dërgojnë në ndeshjet në të cilat brohorasin ekipin e tyre të preferuar me parulla të mëdha. Siç raporton ueb-faqja zyrtare e klubit, tifozët për atë arsye janë fitues të çmimit Julis Hirsh (Julius-Hirsch-Preis). Çmimin e ndan shoqata e futbollit të Gjermanisë për arritjet në fushën e lirisë, tolerancës dhe njerëzimit.

 

 

Ngjashëm veprojnë еdhe tifozët e Verder Bremen, siç është treguar në ilustrimin e shkrimit “Gjuha e urrejtjes shkakton dhunë”.

4556050028_c6990256dd_b„Disa janë homoseksual, kujt i hyn në punë! Luftoni kundër homofobisë“ – sllogan i grupit të tifozëve të Verder Bremen në ndeshjen e Bundesligës me KF Keln i cili mbaroi 1:0 në stadiumin vendas Veser. Foto: Bjørn Giesenbauer, 2010

 

You may also like...