OSBE refuzon kontaktet me mediat që transmetojnë deklaratat e Milenko Nedellkovskit

Misioni i OSBE­së shpreh shqetësim serioz për gjuhën e urrejtjes që ka përdorur n gazetari kontrovers Milenko Nedelkovski.

Në reagimin e Misionit të OSBE­së, i cili medieve iu shpërnda nga Këshilli i Etikës pranë SHGM­së, thuhet se deklarata ku Nedelkovski bën thirrje që “të groposen thellë nën tokë disa gazetarë dhe politikanë dhe mbi ta të vihet një pllakë e trashë betoni”, paraqet shkelje të vijës së kuqe të fjalorit të urrejtjes, e cila nuk mund të tolerohet.

Misioni i OSBE­së konstaton se në lirinë e shprehjes dhe të shkëmbimit të mendimeve të ndryshme ekzistojnë kufij kur cenohet e drejta e jetës dhe e integritetit fizik të personave të tjerë. OSBE vlerëson se ky fjalor dëmton gjithashtu edukimin moral të gjeneratave të ardhshme.

“Vërejtjet e Nedelkovskit janë vazhdimësi e praktikës negative të fjalorit të urrejtjes, si pjesë e deklarimeve të tij të shpeshta.  Misioni i OSBE­së është i përfshirë në një projekt kundër gjuhës së urrejtjes. Nëse mediet lejojnë këtë gjuhë atëherë komprometohen dhe nënvlerësohen përcaktimet tona”, thuhet në reagim. Misioni i OSBE­së në Shkup thotë se refuzon çfarëdolloj kontakti me Nedelkovskin dhe me të gjitha ato medie që i sigurojnë atij mundësinë për t’i thënë këto “mesazhe të tmerrshme”.

Reagimi i tillë iu dërgua Këshillit të Etikës pranë SHGM­së, duke i kërkuar që të reagojë për gjuhën e përdorur nga Milenko Nedelkovski.

Burimi: Portalb.mk (04.03.2015). OSBE refuzon kontaktet me mediat që transmetojnë deklaratat e Milenko Nedellkovskit

You may also like...