Српските и албанските фудбалери на римски Лацио со фото-порака против омразата и насилството

„Безомразно“ лого

„Безомразно“

Фудбалерите од српската и албанската репрезентација кои играат во италијанскиот клуб Лацио со заедничка фотографија испратија јасна порака дека во спортот нема место за политика, национализам и омраза.

На фотографијата, од лево на десно се фудбалерите Лорик Цана, Филип Ѓорѓевиќ, Етрит Бериша, Душан Баста и Томас Стракоша.

Извор: „Безомразно“ (17.10.2014). Српските и албанските фудбалери на римски Лацио со фото-порака против омразата и насилството

You may also like...