Последни написи Blog

„Безомразно“ лого

Слободата на изразување и говорот на омразата

Трагичните настани во Париз поврзани со случајот на сатиричниот магазин Шарли Eбдо повторно ја актуелизираа дебатата започната во 2004 година, по првата објава на карикатурите на пророкот Мухамед, за тоа...

Вашето мислење е важно!

Во 2012 година, на почетокот на Националната кампања против говорот на омраза, Советот на Европа врши онлајн анкета за мислењето на младите во врска со говорот на омраза на интернет. Над...

Нова верзија на првата мобилна апликација против говорот на омраза во светот

Фондацијата Метаморфозис објави надградба на првата мобилна апликација против говорот на омраза, чија намена е да ги донесе информациите од оваа област до врвовите на прстите на корисниците на мобилните...

Постер – препораки за заштита на личните податоци и приватноста

Главни препораки за заштита на личните податоци, како и препораки да не се шири говор на омраза, да се внимава што се објавува на социјалните мрежи, се резултат на проектот...

Распоред на часови за едукација за заштита на лични податоци и приватност

На 1 септември 2014, во дневниот весник „Нова Македонија“ излезе прилог – Распоред на часови, наменет за децата од основно и средно образование. Оваа активност е една од првите заеднички...