Последни написи Blog

Нов патоказ кон заштитата на човековите права

Заради незначајниот напредок во соработката меѓу граѓанските организации и медиумите како и утврдување на проблемите околу нивната соработката, Македонскиот институт за медиуми ја издаде публикацијата „Бела книга“. Книгата има за...

Одржана обука за борба против говор на омраза на Интернет

На 20 декември, 2013 година во просториите на ГЕМ клубот беше одржана обука на тема „Борба против говор на омраза на Интернет“ на која присуствуваа 16 учесници. Ова беше прва...

ЗНМ: Реакција за анкетата на Вест и Вечер

ЗНМ: Реакција за анкетата на Вест и Вечер

Објавено во петок, 1. февруари 2013 – 16:51 Здружението на новинари на Македонија е разочарано од злоупотребата на медиумите од дневните весници Вест и Вечер за дискредитација на новинарите по...

Реакција за инцидентот на македонските новинари во Брисел

Реакција за инцидентот на македонските новинари во Брисел

Објавено во Среда, 21. Септември 2011 – 20:43 Здружението на новинарите на Македонија се оградува и го осудува однесувањето на новинарите кои вчера во Брисел на панел-дискусија за состојбите во...

ЗНМ: 2009.12.18 – Реакција на објавување списоци на „предавници“

ЗНМ: 2009.12.18 – Реакција на објавување списоци на „предавници“

Петок, 18 декември 2009 – Советот на честа при ЗНМ застанува во одбрана на новинарската професија и најостро ја осудува се позачестената пракса на неаргументирано етикетирање на новинари како „предавници“...