Category: Вести

Зврлевски ја прими кривичната против Миленко од група новинари

Државниот јавен обвинител Марко Зврлевски денеска ја прими кривичната пријава против Миленко Неделковски за поттикнување насилство која денеска на прес конференција информацијата му ја доставија новинарите Биљана Секуловска, Бранко Героски,...

Миленко Неделковски повика на линч на новинари, засегнатите ќе бараат реакција од јавниот обвинител

Во својот текст (колумна) под наслов „Сечење на чировите“ (http://dudinka.mk/?p=445), на порталот Дудинка (dudinka.mk), чиј сопственик е, лицето Миленко Неделковски сторил две кривични дела против нас, лицата наведени во текстот,...

Миленко „опет узвраќа“ – „Во Македонија 5-та колона се некои новинари“

По острите реакции за неговата последна колумна во која повика на јавен линч на неколку новинари кои не се по негова, а и по волја на власта, Миленко Неделковски повторно...

Два скандала на говор на омраза во полето на спортот изминатиот месец

Неодамна, два спортски скандали го раздвижија светот, каде и во двата случаи спортските поддржувачи го препознаа и на интересен начин реагираа на говор на омраза. Најпрвин, сопственикот на НБА тимот...

Стоп за говорот на омраза кој поттикнува ликвидација на учесници на ТВ Дебата!

„Фронтот за слобода на изразување“ најостро го осудува говорот на омраза кој поттикнува ликвидација на учесници на ТВ Дебата. Говорот на омраза кој поттикнува на насилство нема ништо заедничко со...

Промовирана нова платформа за пријавување говор на омраза

На 2 април 2014 година во Скопје, Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија ја промовираше интернет платформата за мапирање на говор на омраза www.govornaomraza.mk. На промоцијата претставничките на Хелсиншкиот...