Author: adminz

Oдржана Националната конференција за промоција на активности против говор на омраза

На 30 мај се одржа Националната конференција за промовирање на активностите против говор на омраза. На настанот поддржан од Мисијата на ОБСЕ во Скопје беа претставени активностите против говор на...

Хелсиншки: во 2013 година нарушени слободите и правата на граѓаните

Годинешниот извештај на Хелсиншкиот комитет за 2013 посочува на сериозни нарушувања на слободите и правата на граѓаните, како и на драстични повреди на принципите на принципот на владеење на правото...

Говорот на омраза експлозив за 170 злосторства и инциденти во Македонија

Говорот на омраза кој како отров за животот на луѓето едни со други и во Македонија предизвикувазагрижувачка состојба. За тоа сведочи најновиот извештај на Хелсиншкиот комитет за заштита на човековите права според кој...

Национална конференција за промовирање на активностите против говор на омраза

Национална конференција за промовирање на активностите против говор на омраза ќе се одржи во петок (30.05.2014) во хотелот ТЦЦ Гранд Плаза. Настанот е организиран од Националниот комитет против говор на...

Институциите молчат за „омразата“, граѓаните оставени сами на себе

Досегашни случаи покажале дека кога станува збор за говор на омраза, посебно искажан од луѓе блиски до власта, институциите не преземаат никакви мерки. До меѓународните институции на правдата тешко се...