Author: adminz

Патриотски говор на омраза кон невладини организации (3)

„Патриотскиот“ говор на омраза се темели на неосновани обвинувања и божемна грижа за народот, државата и нејзините институции. Во основа, пак, станува збор за атак кој непосредно шири омраза кон...

Патриотски“ говор на омраза: омраза кон невладини организации и активисти (2)

Од медиумско-партиската пропагандна хајка против „соросоидите“ можеме да извлечеме мноштво примери за „патриотски“ говор кој има намера да поттикне омраза кон невладини организации и активисти кои отворено ги критикуваат властите....

„Патриотски“ говор на омраза: омраза кон внатрешните „непријатели“ (1)

Пишува: Жарко Трајаноски, магистер по човекови права   „Исклучително важно е медиумите да внимаваат да не бидат извори на говор на омраза и да водат сметка да не придонесат за негово понатамошно...