Author: adminz

Брошура: Слобода на изразување и говор на омраза

Институтот за новинарство, медиуми и комуникации, во рамките на Правниот факултет „Јустинијан Први“ подготви брошура на тема „Слобода на изразување и говор на омраза“. Идејата на брошурата е да се...

Нов патоказ кон заштитата на човековите права

Заради незначајниот напредок во соработката меѓу граѓанските организации и медиумите како и утврдување на проблемите околу нивната соработката, Македонскиот институт за медиуми ја издаде публикацијата „Бела книга“. Книгата има за...

Одржана обука за борба против говор на омраза на Интернет

На 20 декември, 2013 година во просториите на ГЕМ клубот беше одржана обука на тема „Борба против говор на омраза на Интернет“ на која присуствуваа 16 учесници. Ова беше прва...

Одржана обука за препознавање стереотипи и справување со дискриминација

На 30 откомври 2013 година во ГЕМ клубот во Скопје, се одржа обука за препознавање и справување со стереотипите и дискриминацијата. Таа беше наменета за новинарите кои учествуваат во проектот...

Одржана обука за говор на омраза за новинари

Одржана обука за говор на омраза за новинари

На 19.06.2013 година во ГЕМ клубот во Скопје, се одржа обука за говор на омраза за новинари. Обуката беше наменета за новинарите кои учествуваат во проектот на УСАИД за зајакнување...